Sport & Social Pavilion Project

Lacock Sport & Social Pavilion Project

This report was received and approved by the PC at its meeting on the 14th September

Summary of Feedback from the Public Consultation held on Wednesday 12th and Thursday 13th August in the National Trust Manor Room. Present : LABOX Architectural Practice and at various times all members of the Lacock Parish Council.

The public consultation consisted of eight display boards which informed visitors of the process followed, and the recommendations arising from meetings and discussion with a wide range of village based user groups.

These recommendations were presented in the form of three building development options and the construction of an exercise track on which comments were sought, these being :

  • The development of the existing sports pavilion within the boundaries of its leasehold site
  • The development of the existing sports pavilion to incorporate user group recommendations and to meet Sport England’s funding criteria; this extending the site into adjoining gardens
  • New build on the south and eastern corner of the adjoining Red Lion/Residents car park.
  • Exercise track with fixed equipment constructed to follow the perimeter of the Ground.

The boards were configured as an exhibition, on show for two days, during which meetings with village organisations, user groups, representatives of funding bodies, and the National Trust were scheduled; followed by an afternoon and evening viewing open to all villagers and the general public. Either through discussion with the architects, or the council members visitors were requested to identify their preferred development option/s and to either make comment, or record in writing, their recommendations to the project team. Notice of the event was given in

  • The Parish Magazine
  • The Parish Web Site
  • A printed flyer circulated with post across most of the Parish

The meetings of the project team with village organisations, regional and national representatives of funding groups and the National Trust sought to test if the proposals on show incorporated their earlier guidance. Advice on which design configuration would best serve their needs and those of the wider community was also sought. More than 100 visitors, mostly village residents, volunteers or staff of the National Trust then visited the Exhibition between 2pm and 8pm on Thursday 13th September, the large majority of whom were very positive about the opportunity to visit and comment on the project.

All of the user group meetings and many of the individual visitors from the village noted the high quality and professionalism of the exhibition and the work undertaken. The Parish Council’s leadership was commended for what was described by two regional organisations, and one national body, as a model of good practice. Four representatives asked for electronic copies of the exhibition panels to circulate within their own organisations. Members of the Parish Council were in attendance throughout and regularly received comments of appreciation of the work undertaken to provide a facility for the benefit of residents.